Workshop paard

Workshop Shiatsu voor paarden

Zelf je paard leren masseren, ontspannen of juist activeren? Leer het lichaam van je paard kennen door de basis van Shiatsu toe te passen op jouw eigen paard. 

Kan je het zelf maar leren

Niet trainen en toch op een goede manier met het lichaam bezig zijn?

Je herkent het vast wel. Je kunt even niet trainen, omdat het bijvoorbeeld te warm is, te nat, de bodem bevroren etc, je paard mag even niet getraind worden etc. maar je wilt toch op een goede manier bezig zijn met het lichaam van je paard. Of je paard heeft iets geks gedaan of heeft vast gelegen. Je hebt niet meteen een professional nodig, maar je zou hem wel graag willen helpen! Of wat dacht je trouwens van de tijd nuttig besteden als je bijvoorbeeld op de hoefsmid staat te wachten?

Jij kunt je paard helpen

Je paard leren ontspannen en losmaken

Hoe fijn zou het zijn als je zelf jouw paard leert onderhouden door het te laten ontspannen, nek/ hals, kaak en onderrug wat meer los te laten of juist de achterhand meer te activeren. Dat je paard leert overal op een fijne manier te worden aangeraakt zodat dierenarts en hoefsmid bezoek minder stress geven. En dat jij het lichaam van je paard door en door leert kennen zodat je kleine veranderingen snel opmerkt. 

Zo kun je dit leren

Een leuke en leerzame workshop

Dit alles leer je doormiddel van technieken uit de Shiatsu en het inzetten van stretches. Ik neem je mee in de basis van Shiatsu. Alle handgrepen doe ik voor zodat je deze vervolgens zelf kunt toepassen. Ook krijg je de theorie mee op papier in de vorm van foto’s en tekst zodat je dit er altijd weer bij kunt pakken. Zoek je een nuttige activiteit voor je rijvereniging en stalgenoten of wil je samen iets met je bijrijder kunnen doen? Het is mogelijk om per twee personen op één paard te werken. De workshops vinden plaats op locatie, je hoeft dus niet met je paard op transport! Krijg je overigens niet de agenda’s bij elkaar of wil je liever zelfstandig aan de slag? Kijk dan hier voor alle online workshops online workshops

Foto's tijdens workshops

Hier zie je foto’s van deelnemers en de uitleg tijdens workshops.

Wat anderen zeggen

PRAKTISCHE INFORMATIE

Hoe werkt het precies?

vosmerrie

Heb je vragen? Stuur gerust een berichtje.