Over mij

DE BRUG TUSSEN REGULIERE EN COMPLEMENTAIRE GENEESWIJZE

Waarom ben ik de praktijk gestart.

Het is mijn doel om zo veel mogelijk dieren fysiek en mentaal beter in hun vel te laten zitten. Ik was op zoek naar de oorzaak van ‘vage’ klachten bij dieren en het aanpakken van het onderliggende probleem i.p.v. alleen een symptomatische behandeling omdat er regulier soms geen oorzaak lijkt te zijn. Na de antwoorden te hebben gevonden in Shiatsu, Cranio-Sacraal en kinesiologisch testen ben ik mijn praktijk gestart.

Na mijn opleiding als paraveterinair zag ik veel problematiek door onwetendheid ontstaan. Doordat je dan steeds met maar een eigenaar per keer te maken hebt, besloot ik om een grotere doelgroep te willen bereiken en ben ik les gaan geven aan studenten dierverzorging en paraveterinair/ dierenartsassistenten.

Doordat je in lessen casussen bespreekt en de ervaring met mijn paard en hond dacht ik, er moet toch nog een andere insteek zijn. Elk lichaam reageert anders en daarom bied ik verschillende behandelingen aan. Vaak wordt er gesproken over regulier of alternatief, maar ik heb het zelf liever over complementair. Het één hoeft het ander namelijk niet uit te sluiten en kan zelfs een hele mooie aanvulling zijn op elkaar. Denk bijvoorbeeld aan het behandelen van een litteken na een operatie, of het ondersteunen van de darmweerstand na antibiotica gebruik.

over mij

Hoe het allemaal begon…

Mijn hele leven lang bevind ik mij al graag tussen dieren. Mijn eerste woordje was Dap van Dapper, de teckel van mijn ouders. Altijd dieren gehad, cavia’s, konijnen, vogels, hamsters etc. Toen ik mijn eigen hond, Makker kreeg was ik helemaal gelukkig! Altijd was ik bezig om huisjes, speeltjes etc. te maken om het welzijn van mijn dieren te verhogen. (Natuurlijk nog geen idee dat, dat verrijking en welzijn heet.)

De keuze dat ik ‘iets’ in de dierenbranche ging doen was natuurlijk een logische. Nog steeds wil ik niets anders dan het welbevinden van dieren verbeteren en doe dat ook graag door mijn kennis te delen. Hugo (één van mijn huidige teckels) en Orlan (mijn paard) zijn de aanstichters geweest voor de weg die ik nu ben ingeslagen. Als ik niet aan het werk ben in mijn praktijk dan zit ik graag te paard of maak wandelingen met Hugo en Floris

“Het is mijn doel om zo veel mogelijk dieren fysiek en mentaal beter in hun vel te laten zitten.”

Hugo en Floris

Mijn eigen dieren

Orlan (paard) en Hugo (teckel) zijn mede de aanleiding geweest waarom ik verder ben gaan kijken dan de reguliere geneeswijze. Orlan onderging namelijk een koliekoperatie waarbij hij achteraf helemaal niet open had gehoeven. (Specialisten vonden niets en hij is weer dicht gemaakt) Toen was het antwoord soms weten we het niet. Nu weet ik dat vanuit de Chinese geneeswijze Long en Dikke Darm bij elkaar horen. In de winter had hij altijd een hoest. Daardoor uiteindelijk ook last van zijn darm. Je denkt ach dat hoort nou eenmaal bij hem. Inmiddels weet ik dat dit zeker niet zo is! Dan Hugo, in het voorjaar kreeg hij altijd enorme jeuk, ondanks dat hij vrij was van parasieten en goede voeding kreeg. Nu weet ik dat Hugo in het voorjaar met enorm veel hitte zit en jeuk als hitte symptoom wordt gezien. Qua type is Hugo namelijk hout en vuur. (Gooi denkbeeldig maar wat hout op een vuurtje en je vuurtje heeft weer extra brandstof) Dit uitte bij hem in hotspots. Nu behandel ik hem in het voorjaar 1 of 2 keer en voer ik wat verkoelende diersoorten (denk bijvoorbeeld aan eend) en laat ik de verwarmende diersoorten (zoals lam) tijdelijk uit zijn rantsoen en dan kan ik hem jeukvrij houden! Zulke ‘simpele’ oplossingen voor nare problemen dat gun ik iedereen! Verder testen Hugo en Floris de producten uit de webshop en kun je ze tegenkomen tijdens workshops waarbij ze graag voorbeeld zijn!

Mijn werkwijze en methode

Aanpassen aan jouw dier

Ik pas mij aan, aan jouw dier. Staat je paard fijner naast een maatje i.p.v. op de poetsplaats? Dan Behandel ik daar. Heb je nog een hond? Neem heb gerust mee.

Behandeling op maat

Per dier kijk ik wat op dat moment het beste past qua behandeling. Vaak is dit een combinatie van verschillende methoden.

Gediplomeerd

Een leven lang leren! Naast opleidingen en cursussen in binnen en buitenland, blijf ik doormiddel van nascholingen op de hoogte van de nieuwste inzichten.

Mijn opleidingen & cursussen

Opleidingen en Cursussen
Medical Kinesiology Taping (Basic, Advanced en Master)Trainer bij KJV
Shiatsu Practioner (Hond en Paard)Praktijkopleider SBB
Guasha (Hond en Paard)Orun KNHS N2
Humane ShiatsuFNRS Carrousel Commandant
Emmett Techniek (Hond en Paard)Bedrijfshulpverlener
Bachelor in onderwijs, educatie en kennismanagement (Recreatie en Gezelschapsdieren)Dierverzorging
ParaveterinairStap Contact Methode

Gratis mini cursus

Maak kennis met Shiatsu

Leer zelf je hond of paard ontspannen doormiddel van Shiatsu. Ik neem je mee aan de hand van tekst, video’s en foto’s. Laat je naam en email achter en ontvang het direct in jouw mailbox. 

mini cursus shiatsu