FAQ

Het kan natuurlijk dat een afspraak niet door kan gaan. geef dit dan zo snel mogelijk door. 48 uur voor een afspraak kun je kosteloos annuleren. Bij bijvoorbeeld een vergeten afspraak wordt de helft van een behandeling gerekend. Uiteraard zijn afmeldingen door ziekte een uitzondering.

Dat is heel afhankelijk van de reden waarom er behandeld wordt. En dan is ook elk lichaam nog individueel. Om een voorbeeld te noemen van bijvoorbeeld dieren met artrose: De één zie ik twee keer per jaar de ander elke zes weken. Met zaken zoals verstappen etc. de acute zaken om het zo te zeggen is 1 a 2 keer voldoende. 

Nee dit is gelukkig niet nodig! De tape plakt ook prima op lange vachten. 

De dag zelf is het handig om je dier zijn eigen beweging te laten kiezen. Dat is voor paarden dus lekker in de weide, paddock of wandelen aan de hand. Voor honden lekker loslopen of hem in ieder geval het tempo te laten bepalen. Dus geen balspelletjes, rennen naast de fiets etc. De volgende dag kun je meestal weer alles voorzichtig oppakken. De een kan na de behandeling wat stijver zijn, maar dat is met 2 a 3 dagen weer beter. De ander is er meteen weer. Een behandeling werkt overigens nog tot drie weken door dus tot die tijd kan het nog steeds verbeteren. 

Op zich hoef je niet veel voor te bereiden. Wel is het fijn als je dier zijn beweging al heeft gehad of verder die dag niet zoveel hoeft. (Zorg er bij de hond wel voor dat deze goed is uitgelaten van te voren) Verder is het prettig als je dier droog is en vrij van grof vuil. Ze hoeven dus niet gewassen te zijn, maar grote klonten modder of een natte vacht maken het palperen en behandelen moeilijker. Zorg er bij paarden voor dat ze niet in de glans of antiklitspray zitten want dan plakt eventuele tape niet.